browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Slutten på begynnelsen

Posted by on 22/12/2012

Da er vi hjemme igjen. En fantastisk reise er over. Vi to er blitt tre.

Onsdag 19.12. kl 19:30 lokal tid banket en portør på døra og tok med seg bagasjen vår. rett etterpå betalte vi hotellregninga i lobbyen og var klare til avgang. Nå skulle Lina hjem til kalde Norge.

Dagen før dro Elvin og jeg tilbake til Cheng Family Temple hvor jeg kjøpte et fantastisk maleri. Jeg fikk en kunstner til å lage et dikt til Lina og skrive diktet, hennes, Lisbets og mitt navn på bildet. Diktet handler om hvordan vi nå har fått vår perle (Lina) i vår hule hånd (hjem).

幸福家庭无限乐,

   瑞气盈门淑景新。

珍珠入掌门楣春,

   富贵吉祥满院春。

En familie med uendelig lykke

Et himmelsk fenonen varsler uendelig lykke

En perle i hånden, en lykkelig omstendighet

Et tegn på rikdom og ære, en full familie.

Etterpå bar det til en annen butikk hvor jeg kjøpte to skrin for å putte Linas souvernirer i. før vi dro tilbake til hotellet.

Samme kveld dro vi på båttur på fjorden. Guangzhou er en by med over 16 millioner innbyggere, 3. største i Kina. Byen er også den rikeste pga all handel med vestlige firmaer. Byen er opplyst med neonlys i alskens farger. Her passerer vi under ei bru.

Neste dag var det altså avreise. Vi dro i samlet flokk og sjekket inn på flyplassen. Så var det sjekk av billetter, sikkerhetskontroll, passkontroll og emmigrasjonskontroll før vi endelig kunne gå om bord på flyet.

 Flyturen tok 12,5 timer. Lina sov nesten hele tiden. Den eneste gangen hun skrek var under landingen i Paris: Hun er forkjølet og trykkendringen gjorde nok at det sprengte bra i ører og bihuler. Ellers pludret hun rolig med oss når hun var våken.

3 timers ventetid i Paris før nytt fly gikk til Oslo. Vel framme, ca kl 12:30 torsdag 20.12.2012, satte Lina sine ben på norsk jord for første gang:

Alle kofferter var kommet vel frem og vi sa takk og farvel til de andre tre familiene. Noen skulle videre innenriks, andre ble møtt av en hærskare i ankomsthallen.

For vår del ble vi møtt av kollega Line som hadde passet katt og bil mens vi var borte. Dette bildet er tatt av Line. Du ser ikke Lina fordi hun går bak vogna og skyver den:

Deretter dro vi til Line hvor vi fikk servert en nydelig lunsj. Det tok ikke lang tid før Lina ble husvarm hos Line og kom i sitt vante sprudlende humør. Flørte med Line gjorde hun også.

Etter besøk hos Line tok vi med katten og satte kursen hjemover, via Ikea. Lina sovnet i bilen på veien hjem så hun ble båret inn i huset første gang.

Vi var hjemme ca 18:00 og hadde vært på reisefot i drøyt et døgn. Slitne, men lykkelige. Jeg sovnet på sofaen 20:00 og ble vekket tre kvarter senere av at Lina kilte meg under beina. Da tuslet vi til sengs alle tre.

Siden da har Lina utforsket huset og vært på noen bilturer. Vi har vært i Ski og handlet, og i Oslo og besøkt Luis og Anton. Hun liker ikke å sitte i bilstolen, men det ser ut til å ordne seg. Hun har møtt katten og ser ganske så skeptisk. Katta holder seg for sin del på respektfull avstand. Men begge viser interesse for å bli kjent med hverandre, så det er vel bare snakk om timer…

Hverdagen er begynt å komme sigende nå midt i julestria. Vi prøver å få inn gode vaner både for soving og spising, men det er ikke alltid så lett for oss nybakte å treffe riktig. I går kveld var vi godt fornøyde av å ha fått knetta i seng 19:00 og få litt voksentid. Det vi ikke hadde tatt høyde for var at hun kl 05:00 var fulladet og forventet at verdenen skulle våkne sammen med henne,.

Nå har vi vært på rutinesjekk hos legen, fått innkalling til helsesøster, startet papirarbeidet med å få norsk statsborgerskap til Lina, handlet julemat og julegaver, gått gjennom to uker med post og alskens annet. Dette er slutten på starten av et langt og spennende eventyr.

…og hvordan dette eventyret ender, ja det får tiden vise. Men nå er det leggetid, både for store og små så vi tar resten en annen dag.

Leave a Reply