browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Det kan jeg bare fortelle deg!!!

Posted by on 24/12/2012

Vi har kommet hjem. Landet godt og trygt på snødekt norsk jord. Vår lille “Knette” har funnet seg godt tilrette her hjemme. Treet er pyntet og Besta har kommet på julebesøk. Gulvet er dekt av Lego. Det lille treet vi fikk tak i, letter snart av alle pakkene som ligger under. Klokka er 04.30…

Det jeg gjerne vil fortelle deg er at Lego klokka 04.30 er akkurat like usjarmerende som det høres ut! Den følelsen, når du vet at NRK Super starter sine sendinger i disse tider…Vi er nemlig ikke kommet helt i rute med søvnen ennå. Mamma og Pappa har spekulert og kalkulert: Ingen middagskvil. Legge seg tidlig. Laaang middagskvil. Legge seg sent. Ingen underholdning på natta. Egen seng. Vår seng. Gulvet? Klokka 04.00 går alarmen! Hun er våken. Dagen er i gang! Du skjønner det på hele kroppen, her er det ikke rom for hvile. Pappa og Mamma går på skift. Hver sin natt å stå opp. Hver sin natt å prøve ut nye trix for å få roen til å senke seg.

Lina bekymrer seg ikke. Nå har hun også blitt så modig at hun gjerne tar trappen ned fra 2. etasje på egne glatte sokkelester. Så her er det bare å følge med. Ikke sove! Katten jages. Treet inspiseres. Julekuler smakes på. Lego blir kastet i alle retninger. Mamma skal hjelpe. Sette sammen Legobiter. Ta de fra hverandre. Dra de fram når de har havnet litt langt under sofaen eller andre ufremkommelige steder. Hun er ferdig ladet og sånn er det med den saken! Mor har bestemt at underholdningsfaktoren på denne tiden av døgnet skal holdes til et minimum, så derfor vendes oppmerksomheten min mot dataen, avisen eller et blad som ligger og slenger. Tro ikke at jeg ikke følger med av den grunn! Et under skjer! Mens jeg skriver mitt lille “klageinnlegg”, stikkes fingre i munnen. Kroppen hviler tungt mot gulvet. Øyenlokkene sigger rykkvis nedover. En enslig Legobit (Duplo) hviler i hånden. Hun klasker den i gulvet innimellom. Liksom for å holde seg selv våken… Lille barnet mitt! Kan du ikke skjønne at senga er stedet å være nå?? Julaften skal ikke starte klokka 04.00, hvis man ikke har en svært god grunn!

Det jeg vil fortelle deg, er at nattevåk IKKE er mer sjarmerende for oss som har ventet lenge på å få barn! De som sier noe annet lyver. Dette nattevåket gir verken nattillegg eller helligdagstillegg. Dette nattevåket gir bare en grinete og trøtt Mamma på julaften…

3 Responses to Det kan jeg bare fortelle deg!!!

  1. Eirik Randi Marius og

    God jul til dere alle 3. Fra Caroliner’ne i Narvik

Leave a Reply