browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Endelig telefon!!!

Posted by on 04/11/2012

Torsdag 1. november 2012 kl. 13:05 fikk Lisbet telefonen vi hadde ventet på i 7 laaange år: Vi kunne komme til Adopsjonsforum (AF) og hente papirene på ei to år gammel jente.

Lisbet ringte Jon som heiv seg i bilen og kjørte til AF.

Vi hadde visst lenge at papirene var på vei med kurer. Torsdag 25.10. ble datoer bekreftet og vi begynte å vente på telefonen. Mandag 14:00 fikk vi E-post fra AF om at papirene var kommet til Oslo, men at de måtte oversettes fra kinesisk til norsk. Det skulle ta 1-2 dager. Det vi fikk vite senere var at papirene ble sendt tilbake til Kina for oversetting, denne gangen elektronisk.

Temperaturen begynte etter hvert å bli høy blant oss åtte som skal reise sammen, men torsdag 1.11. begynte noe å skje: AF bekreftet at oversettelsene var kommet og at de om kort tid ville begynne å ringe.

To fikk telefon før lunsj, og så ble det heeelt stille. Lisbet og Jon var begge på jobb, men slet med motivasjonen. Så kom altså telefonen.

Jon kjørte til AF, plukket opp en tjukk konvolutt og satte kursen til Grønland helsestasjon. Vi låste kontordøra og åpnet forsiktig konvolutten: Vi så bildene av ei nydelig jente på rett over to år. Hun så litt skeptisk ut på bildene og Jon sa at Lisbet kom til å få konkurranse på å være familiens staeste.

Etter å ha sett oss mette på bildene var det på tide å ringe nærmeste familie. Alle var lykkelige på våre vegne. Vi jublet på Facebook også og fikk nærmere 200 gratulasjoner der de kommende dagene.

Første stopp ble Ikea: Trappa skulle sikres og mye skulle anskaffes. Vi gikk amok og handlet for 1.850 kr – og kom hjem uten trappesikring. Ny tur til Ikea planlegges – denne gangen med handleliste 🙂

Helga er gått med på å bygge bunn i en seng, sette opp en sprinkelseng, male skap og montere lamper. Det er en viss risiko for at denne jenta kommer til å bli bortskjemt…

Søndag ettermiddag fylte vi ut en stor bunke med papirer: Visumsøknader, bekreftelser, skjemaer osv. Alt pinlig nøyaktig for å unngå feil som kunne komme til å hindre oss senere. Vi har valgt navn også, men det kommer vi tilbake til senere.

Hva skjer videre?

Godt spørsmål. Etter at papirene er sendt til Kina vil vi få tildelt en dato for når vi skal møte en dommer og formelt overta foreldreansvaret for jenta. Reisen bygges rundt denne datoen, men det forventes at vi reiser om 4-6 uker, altså midten av desember. Kanskje vi er hjemme igjen til jul?

 

Bilder, mann! Bilder!

Nei, dessverre. Nærmeste familie har fått bilder, men ut over det kommer det ikke noe enda. Vi har ikke foreldreretten enda og har dermed ikke lov til å publisere bilder eller informasjon om jenta.

Vi kommer til å legge ut bilder fra forberedelse og hentereisen, men ingen bilder av jenta før hun er vår.

Besøk?

Vi får se. Mange adoptivbarn trenger ro den første tiden for å bli trygg på sine omgivelser – og sine nye foreldre. Vi kommer til å slippe opp gradvis når vi ser hun er klar for dette. I mellomtiden må folk bare vente 🙂

Leave a Reply