browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Stranddykk i Kroatia [Dykk 13]

Posted by on 27/09/2010

Tučepi, Kroatia

Jeg hadde funnet et dykkefirma på nett før jeg dro fra Norge. Når jeg kom valsende inn der fikk jeg en uggen følelse: Dårlig service og slappe holdninger til sikkerhet. Jeg snudde på hælen og tuslet ut igjen.

Etter å ha spurt meg for fikk jeg anbefale Butterfly Diving i nabobyen Tučepi.

Dykkefirmaet Butterfly Diving drives av en tysker og hans kroatiske kjæreste. Dette er et rent kurs- og tur-firma. De selger ikke så mye som en neseklype. De ga god og vennlig service, inkludert henting og avlevering ved hotellet vårt i nabobyen.

Jeg skulle ha et enkelt dykk – eller to – og  presiserte at jeg var fersk og fikk derfor god oppfølging.

Jeg hadde et høyt luftforbruk og liten flaske, så jeg gikk tom en stund før de andre. Når måleren min bikket under 50 bar varslet jeg instruktøren, og jeg fikk prøvd meg på octo-breathing: Jeg pustet i hans reserveventil slik at begge fikk luft fra samme flaske. Interessant opplevelse, men jeg merket at det er ubehagelig når slangen er så kort.

Butterfly Diving kan absolutt anbefales hvis du skal dykke langs Makarska-kysten.

Dykket varte 42 minutter og maks dybde var 22 m. Temperaturen på bunnen var 20 grader.

Leave a Reply