browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

4. juli: Elgin, Burgshead og Brodie

Posted by on 04/07/2010

Søndag tok vi bilen og kjørte nordover, til kysten øst for Inverness. Første stopp var byen Elgin hvor vi gikk inn på et lite serveringssted og kjøpte lunsj. Lisbet og jeg spiste fish’n’chips, mens Jan og Gerd spiste pannekaker.

Turen gikk videre til landsbyen Burgshead som ligger på en odde som stikker nordover ut i Atlanterhavet. Dette er forblåst utpost hvor folk ser ut til å være vant til å lene seg mot vinden – akkurat som i Bodø…

Burgshead var for over tusen år siden et gammelt piktisk (Pict: et primitivt keltisk fort) fort hvor innbyggerne var trygge for romerne fra sør og vikingene fra øst. Ytterveggene i fortet var like tykke som en bygate og like høye som en lyktestolpe. At et så primitivt folk har bygget så store murer er utrolig.

Dessverre er det ikke mye igjen av fortet i dag: På 1800-tallet ble steinene brukt til å bygge et havneanlegg. Vi så likevel noen rester samt smykker og mynter som er funnet under arkeologiske utgravninger eller av folk som har gravd i jorda på egenhånd.

Turen gikk videre til Brodie Castle. Det er ikke noe middelalderslott som man gjerne ser for seg (og som vi håpet på) men et herskapshus.

Slottet var i mellomkrigstiden kjent for sin store samling av ca 460 forskjellige typer påskeliljer. De har i dag store parkanlegg og imponerende skoger.

Vel hjemme på Eastbank Hotel i Rothes spiste vi T-Bone steik og (jeg) hadde nok en sen kveld før det var på tide å hoppe i seng.

Leave a Reply