browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

1. og 2. juli: Edinburgh-Glenshee

Posted by on 02/07/2010

1. juli satte Lisbet og Jon seg på flyet til Edinburgh. Vi plukket opp leiebil og kjørte en nervepirrende tur gjennom byen på vei til The Vault.

Leiebilen er en VW Passat 2.0 Diesel. Den har rattet på høyresiden, girstang og speil på venstre side og ingen GPS. Dette i tillegg til venstrekjøring, dårlig kart og forvirrende trafikkbilde gjorde ferden til en utfordring. Jon var mildt sagt svett når vi kom frem.

På The Vault (Scottish Malt Whisky Society’s hotell for medlemmer) møtte vi Jan og Gerd. De geleidet oss til parkeringsplassen og så var det tid for whiskysmaking. SMWS’ bartender tok oss gjennom tre forskjellige whiskyer og vi lærte mye: bl.a. en ny måte å lukte og smake god whisky på.

Vi bodde i Springbank-leiligheten; to soverom, stue, kjøkken, gang og bad. Kjøkkenet var fyllt opp med brød, melk, juice, egg, bacon, marmelade, frukt, kaffe og te. Topp service!

Fredag tok vi bussen til sentrum og tuslet rundt på Royal Mile. hovedgaten i Edinburgh.

Edinburgh er en vakker by med mange lekre bygninger.

Etter Edinburgh hentet vi bilen og kjørte nord-vest til Spittal of Glenshee.

Dette er et trivelig vertshius vi har besøkt tidligere. God mat (beste haggis vi har smakt så langt), velutstyrt bar og ikke så veldig mye mer. Her må man spise, drikke, lese eller gå tur i marka. Mer er det ikke å gjøre og man tvinges til å slappe av.

Etter mat og god drikke gikk vi en tur i marka. Massevis av sauer, kyr og en flott utsikt.

  

  

Tilbake i baren nøt vi en god whisky før Jan, Gerd og Lisbet gikk til sengs. Jon bestemte seg for å skrive dette og er nå på veil til sengs.

I morgen går turen rett øst til Danwhinnie distilleri, og så nordover til Rothes i Speyside hvor vi skal bo i fire netter.

Dette er en fantastisk ferie. Måtte den bli enda bedre!!!

Leave a Reply