browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Snipp, snipp, surgery

Posted by on 09/05/2010

I dag har det vært interessant: To katter var hos dyrelegen for snipp-snipp.

Vi har fire katter på tomta:

  • Mor Sjøl – mor til alle de andre. Sannsynligvis en forvillet huskatt.
  • Rusken – Kjælen katt født i August. Han bærer navnet sitt med rette.
  • Lille Grå – Søster til Rusken, minst i kullet. Kjælen – når det passer henne.
  • Tøffen – storebror/søster til de andre. Er innom en skjelden gang.

På jobb har jeg en kollega, Dag, som er veterinær. Han har hjulpet oss med å avlive Store Grå og sterilisere Mor Sjøl. Når han tok Store Grå var det mye blod og skrik – mest vårt blod og våre skrik. Mor Sjøl gikk det greit med, og jeg satt med henne på fanget mens hun våknet etter operasjonen.

Denne gangen var det Lille Grå og Rusken som sto for tur. De fikk beroligende tabeletter i morges, satt i et transportbur og plassert i bilen. De ventet i bilen i hele dag, og jeg så til dem jevnlig. De var døsige og så ut til å ha det bra.

Klokka 4 bar jeg dem inn til Dag. De var svært nervøse, men vi roet dem ned. Lille Grå kom seg løs når vi skulle bedøve henne, sprang noen runder i rommet før hun gjemte seg i omluftsanlegget.

Etter en stund fikk vi tak i henne, bedøvet henne og opererte. Jeg assisterte. Det var svært interessant å se Dag fiske opp uterus (livmoren) knyte av blodårene og sy igjen. Livmoren på en katt er to-delt. Snodig og spennende.

Så var det Ruskens tur. Det tok lang tid før bedøvelsen virket, men til slutt sovnet han. Dag gjorde et snitt i pungen, klemte ut testiklene, og fjernet dem.

Nå er vi kommet hjem, kattene sover i gangen og ser ut til å ha det bra. Begge har vært oppe og vaket, flyttet seg litt, og sovnet igjen. Vi får se om de vil ut i morgen tidlig, eller om de skal være inne til vi kommer hjem fra jobb.

Leave a Reply