browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

AOWD: Vrakdykk [Dykk 11]

Posted by on 16/05/2009

16. mai 2009, Svestad, Oslo

Vrakdykk er noe som tiltaler de aller fleste dykkere: Du kommer ned til en annen verden og utforsker gamle skipsvrak mens du føler deg litt som en arkeolog. På vraket har det vokst store mengder planteliv og dyrelivet er ofte yrende. Dette er altså et perfekt sted for å se spennende, vakre og interessante ting.

Dette dykket gjorde jeg sammen med instruktøren. Han mente at jeg trengte litt ekstra oppfølging – og hadde sikkert rett: Jeg var ikke like erfaren som de andre deltakerne.

De andre dykkene hadde vært et helvete med dårlig sikt, utstyrstrøbbel og generelt lite inspirerende.

Dette dykket gjorde de andre til dykkene til skamme: Vi dykket på en gammel lekter med 6 meters sikt, god kontroll på oppdriften og massevis av fisker og planteliv å se. Når jeg kom opp var jeg ordentlig giret igjen!

En eggende opplevelse En morsom ting som intruktøren gjorde: På 20 meters dyp dro han frem et rått egg, knekket det og lekte med plommen. Trykket gjorde at eggeplommen holdt seg hel og var seig som en gummiball. Vi spilte tennis med eggeplommen og jeg klemte den nesten helt flat og så spratt den tilbake til å være like rund og hel. Snodig!

 

Dykket varte 30 minutter og vi var nede på 20,2 meters dyp.

 

Nybegynnerfeil: Når man lærer å dykke er noe av det første man får beskjed om at når masken ikke er i bruk skal den henge rundt halsen. Ingen unntak.

På vei ut i vannet når dykket skulle starte gikk jeg med maska i handa. Plutselig skled jeg, mistet maska og så den forvinne ned på 1 meters dyp. Det var null sikt der og umulig å finne den uten å bruke myyye tid.

Heldigvis kom to dykkere på land akkurat der. De søkte noen minutter og fant maska under et lag av gjørme. Jeg takket dem og padlet ut til instruktøren som om ingenting hadde skjedd. Ikke si noe til ham… smiley

Leave a Reply