browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

AOWD: Dypdykk [Dykk 10]

Posted by on 16/05/2009

16. mai 2009, Svestad, Oslo

Dypdykket lærer deltakerne å dykke ned til 30 meter. Kravet til sikkerhet og utstyr er høyere og man kan ikke foreta en nødoppstigning like enkelt som når man er på maks 18 meter: Mer nitrogen i vevet gjør at man må ha sikkerhetsstopp på vei opp for ikke å få trykkfallsyke (dykkersyke).

Hodet fungerer saktere, og noen av øvelsene går på å se hvor mye saktere man gjør enkle logikk- og regneoperasjoner på 30 meters dyp enn på land.

Øvelsene gikk helt greit, men sikten var under 1 meter slik at det var vanskelig å orientere seg og følge med på hva resten av gruppa gjorde. Mye av dette skyldes nok at vi startet med å sette oss i ring på 30 meters dyp, noe som virvlet opp mye grums.

 

Jeg var frekk nok til å gi instruktøren noe kritikk før kurset: Vi skulle hoppe 3 meter ned fra en brygge og ned i vannet. De som kjenner meg vet at jeg har utpreget høydeskrekk (en av grunnene til at jeg liker dykking?) og at å hoppe så langt ned ikke er aktuelt for meg. Jeg tuslet bort til instruktøren og ga beskjed om høydeskrekk og at jeg måtte finne en annen vei ut i vannet.

Det er da bare å hoppe i det. Du må utfordre det selv!” var svaret hans. En hjelpeinstruktør brøt da inn med “Du skal ikke gjøre noe du ikke føler deg trygg på!

Mitt svar til hovedinstruktøren var “Det var et korrekt instruktørsvar!

Dette og neste dykk gikk jeg i vannet via en sjøsettingsrampe for småbåter.

Dykket varte 34 minutter og vi var nede på 29,1 meter.

Leave a Reply