browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Utsjekk tørrdrakt [Dykk 6]

Posted by on 04/02/2009

4.2.2009, Dykkersport, Oslo

Jeg hadde gjort avtale med Kristoffer Fjeldså på Dykkersport om utsjekk på tørrdrakt. Dykket i Ørsta med Harald hadde vist meg at jeg trengte mer kunnskaper om bruk av tørrdrakt, og jeg ønsket en runde med instruktør før jeg ga meg i kast med slike dykk på egen hånd. Jeg ønsket også å teste utstyret jeg hadde kjøpt noen uker tidligere.

Kristoffer, Hege og jeg dro på oss utstyret og tuslet mot kaia. Hege var instruktør under utdanning og skulle være med som hjelpeinstruktør. Jeg følte meg godt ivaretatt med en instruktør foran og en bak… smiley

På Lysakerfjorden var det et 2 cm tykt lag med is-sørpe. Det var 3 kuldegrader i lufta og 1-2 plussgrader i vannet. BRRRR!!! Vi hadde godt med klær under drakta, så den biten skulle gå greit.

Hege og Kristoffer hoppet uti fra trappa, men med min høydeskrekk valgte jeg å klatre ned stigen: Å gå ned en stige med tung lufttank på ryggen, 14 kg bly rundt livet og svømmeføtter var ikke enkelt. Jeg må ha vært et morsomt skue!

Vel uti vannet var det litt kaldt i ansiktet et øyeblikk, men deretter bare behagelig!

Vi svømte rundt i 24 minutter og trente på kontroll av drakten. Som nybegynner var jeg nok klønete i starten, men fikk tilbakemelding om at det snart gikk helt fint.

Når det er så kaldt i sjøen er det så å si ingen alger i vannet. Vi hadde derfor god sikt på 6-8 meter.

Vi så ikke allverden langs bryggekanten, men noen småfisk og flyndrer som prøvde å gjemme seg bort var det alltids.

Når vi kom opp til overflaten var hode og skuldre dekket av et tykt lag issørpe. Noe surrealistisk å svømme rundt i is og samtidig være behagelig varm.

Mail fra Kristoffer 2 dager senere: “Når jeg sjekker computeren sier min at vi gikk ned 1423 og var oppe igjen 1447. max dyp 17,8 meter og kaldt. Jeg finner ikke temperaturinfo i loggen, men det vippet mellom 0 og 2 grader brrrrrrrrrr.

Takk til Kristoffer og Hege for topp service – og en smule tålmodighet!

Leave a Reply