browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Shopping!

Posted by on 17/01/2009

Før nyttår kontaktet jeg dykkesenteret Hydra for å få mer kursing, utstyr og råd. Mens jeg ventet gikk de konkurs, men sørget for at Kristoffer Fjeldså fra Dykkersport tok kontakt.

En dag de hadde salg stakk jeg innom og kjøpte BDC, finner, hansker, hette og en skipssekk for å ha det hele i.

BDC: Boyancy Control Device (Oppdriftskontrollenhet). Dette er et seletøy for å feste lufttank, bly og utstyr til. På begge sider av tanken er det blærer (vinger) som kan fylles med luft. Ved å fylle eller tømme luft i blærene kan dykkeren kontrollere om han skal stige, synke eller være nøytral i vannet. Uten denne går man enten rett til bunns eller stiger til overflaten som en rakett.

Dersom man dykker med tørrdrakt dropper man normalt å fylle luft i BDCen og bruker drakten til å styre oppdriften.

Hette og hansker: Disse er av neopren eller lignende og trekker vann når jeg dykker. Vannet låses i stoffet, varmes opp av kroppen og blir et beskyttende og isolerende lag mot kulda i sjøen.

Hanskene har et lag kevlar i håndflatene. Kevlar er et meget sterkt materiale som bl.a. brukes i skuddsikre vester. På hanskene gjør kevlaren at de blir meget slitesterke -I følge en instruktør sterke nok til at de kan brukes til å skrape sidene på en båt.

Finnene (eller svømmeføttene) er av typen split-fin som er ekstra effektive når man skal svømme.

Jeg brukte alt for mye penger, men nå hadde jeg grunnutrustningen!

Leave a Reply