browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Andre dykk

Posted by on 06/04/2008

6. april 2008, Koh Ha Lagoon, Thailand.

Andre dykk. Jeg var begynt å få kontroll over utstyret og var skikkelig giret.

Vi trente på flere ting og tiden gikk bare så alt for fort. Imens snorklet Lisbet og solte seg på båten.

Jeg hadde 7,2 kg bly som viste seg å være akkurat passe. Hadde stålkontroll (nesten, i alle fall) på oppdriften. Bortsett jeg trakk pusten dypt på 6 m dyp for å blåse vann ut av maska, og så merket jeg plutselig at håret var i vannskorpen. Jeg skjønte ikke helt hvor langt oppe jeg var før jeg strakk opp armen og klappet meg på hodet: Den plaskelyden ville jeg ikke hørt under vann! smiley Litt farlig å gå så fort opp, men det var sikkert derfor Jaap hadde valgt dette stedet for de første dykkene…

…og så oppdaget jeg plutselig at klokka mi i alle fall er vanntett ned til 11 meter: Jeg hadde glemt å ta den av!

 

Vi så bl.a.:

Tripple tail wrasse

butterfly fish

Moon Wrasse

Giant clam, sea cucumber, blue sea star

og mange andre.

Jeg drev bortover en drøy meter over bunnen da jeg fikk øye på en sort og hvit stripete slange som buktet seg langs bunnen. Vi hadde sett bilder av den under orienteringen før dykket: En banded sea snake.

Jeg skulle akkurat til å stige opp en meter eller to da Jaap svømte bort til meg, tok tak og dro meg vekk: Slangen er visst veeeldig giftig.

Dykket varte 46 minutter, maks dybde 11 meter.

Leave a Reply